Standart Pompa
Standart Pompa ve hidrofor hedefleri her zaman iyiyi üretmek olarak vizyon eden .1957’den beri bu amaçla çalışan Standart Pompa hidrofor uluslararası bir markadır. Kaliteyi teknolojiyi çevre ve tabiata saygı ilkeleri doğrultusunda asla vaz geçmeyen Standart Pompa, aynı anda Türkiye’nin yüzde yüz yerli pompa üreticisidir.
Standart Pompa kurulduğu günden bu zamana; doğa ve insan odaklı bir kurum olmuştur. Önem verdiğimiz değerleri meslek edinen iş modelleri veya süreçler oluşturuyor. Çözüm hizmet ve sonuç odaklı çalışıyor, sürdürülebilir güvenli doğru seçim ve verimli hizmet ve ürünlerimizle nihai tüketicilerimizin hizmetine sunuyoruz.
Değişen ihtiyaçlarınıza optimum çözümleri üretmek için bir yanda dünyadaki teknolojileri yakından izlerken, diğer yanda AR-GE laboratuvarlarımızda yeni teknolojiler geliştiriyoruz. Sektöre, doğaya, insana ve gelecek kuşaklara olan sorumluluğumuz, bizi her zaman daha yenisini ve iyisini yapmaya motive ediyor. Sistem verimliliğini optimize eden pompa gruplarımızı, yangın söndürme sistemlerimizi ve hidroforlarımızı tüm dünyada kabul geren uluslararası standartlarda üretiyoruz.
Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Belçika, İsviçre, İspanya, İtalya, Danimarka, Yunanistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Hong Kong, Tayland, Filipinler ve Sri Lanka gibi pek çok ülkede, pek çok projede ürünlerimiz yer alıyor. Endüstriyel proseslerde ve petro-kimya sanayiinde, savunma sanayiinde, tarımsal sulamadan genel amaçlı su teminine, atık su transferi ve arıtma tesislerine varıncaya kadar sıvıların basınçlandırılmasına gereksinim duyulan pek çok alanda Standart Pompa ürünleri kullanılıyor.
Dünya çapında çözümler üreten mühendislik gücü!
“Ulusal ve uluslararası geniş satış ağı, lokalden globale uzanan mühendislik çözümleriyle sektöre kendi standartlarını getirmiş bir kuruluş.”
Etkin ve verimli ürünlerle optimum sistemleri hayata geçirmek, hızlı ve akılcı çözümler ile hizmet vermek için 60 yılı aşkın deneyimimizle oluşturduğumuz kompakt bir organizasyon yapısıyla sizlere erişiyoruz.
- 29.500 m2‘lik kapalı alana sahip son teknoloji ile donatılmış fabrikamız
- Mükemmelliği ilk edinen çalışanlarımız ve iş ortaklarımız
- Ankara, Ege Bölge başta olmak üzere Türkiye çapında genel müdürlüklerimiz
- 100’ü aşkın bize güç katan bayilerimiz
- 114 teknik servis
- Yurt dışı iş proje geliştirme ortaklarımız
Her zaman en hızlı ve en doğru çözümler geliştiriyor, standartları kendimiz gibi daima yukarı taşıyoruz.
Standart Pompa Kimin?
Pompada kademe nedir?
Kademeli ve Santrifüj pompalar için önemli bir özellik ise kademe sayılarıdır. Paralel bir eksen üzerine sıralanan çark sayıları, o pompanın kaç kademe olduğunu söyler. Orta veya küçük boyutlu pompalar dizaynları gereği tek kademeli pompalardır. Çark sayıları artıkça pompanın elde ettiği basma yüksekliği bir diğer deyişle basıncı artmış olur. Kademeli pompalar diğer pompalar ile seri bağlı gibi çalışırlar. Elektrik motorlarının ortak olması pompaların yanlarında birden çok kademeli bir gözükmektedir.
Pompada salyangoz nedir?
Santrifüj salyangoz veya kademeli pompalarda çark ya da çarkların içinde döndüğü kısımlara yabancı kaynaklarda (volute merkez, dilimizde yuva yatak denmektedir. Çarkların kendi çevresinde, dönüş yönü istikameti dolayısıyla gittikçe artan bir hacime sahip olduğu göz önünde bulundurularak ülkemizde “salyangoz” olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Bu yuva, çark kanatlarından çıkan sıvıyı toplayarak sıvıdaki hızı basınca dönüştürmektedir. Yan tarafta salyangoz kesiti ve bir pompa salyangozu görülmektedir.
Pompa dönüş yönü nedir?
Santrifüj pompalarda salyangoz şeklindeki çark yuvası (Volute) sebebi ile dönüş yönünün belirlenmesi son derecede önemlidir. Ülkemizde pompa dönüş yönü genellikle sağ dönüşlü veya sol dönüşlü olarak tanımlanmaktadır. Evet ama sağ dönüş nedir sol dönüş nedir? Bu tarif son derecede yetersiz olup bir çok anlaşmazlıklara neden olmaktadır. Dönüş yönü konusunda en net tarif şudur. Tahrik motorunun bulunduğu taraftan pompaya bakıldığında çark saat yönünde dönüyorsa bu pompa sağ dönüşlü, tersine olanlar ise sol dönüşlü pompalardır.
Pompalar ile ilgili bir diğer önemli husus çarkın kanatlarına göre motor dönüş yönünün tespit edilmesidir. Doğru yerleşimde çarkın kanat arkası (dışa kavisli yüzey) pompanın dönüş yönüne dönük olmalı ve sıvıyı salyangozun çıkışına paralel doğrultuya aktaracak yönde dönmelidir. (Bakınız yandaki şekil )
Yapılan yanlış uygulamalara dair iki örnek yanda verilmiş bulunmaktadır. Bunlardan ilkinde dönüş yönü doğru ancak çark kanatlarının içe dönük tarafı sıvıyı kepçelemektedir. (Bakınız yandaki şekil). Yandaki yerleşim resmi pompalarda kullanılmamakla birlikte hava fanlarının çark yerleşimi bu düzendedir.
Diğer bir yanlış uygulamada ise çark kanat yönü doğru yerleştirilmiş, ancak bu seferde çark sıvıyı salyangozun çıkışına dik doğrultuya aktaracak yönde dönmektedir.
Standart Pompa Tanıtım Filmi
İçindekiler